ببینید|تشریح جزئیات اصلاح در قانون انتخابات مجلس

جعفر قادری طراح طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به تشریح جزئیاتی از تغییرات اعمال‌شده در قانون انتخابات مجلس پرداخت.

به گزارش سرویس سیاسی دلیل ؛ جعفر قادری طراح طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با تشریح جزئیاتی از تغییرات اعمال‌شده در قانون انتخابات مجلس گفت: طبق این طرح، کاندیداها به‌صورت منفرد و یا فهرستی امکان مشارکت در انتخابات را دارند و رأی‌دهندگان نیز این امکان را دارند که به انتخاب نامزدهای مدنظر خود از بین فهرست‌ها و افراد منفرد بپردازند.

وی افزود: بعد از پایان رأی‌گیری، بدون توجه به منفرد و یا فهرستی بودن حضور کاندیداها، به‌ترتیب بیشترین رأی رتبه‌بندی می‌شوند و افراد منفردی که تا سقف تعداد کرسی‌های آن حوزه، رتبه‌ای مساوی و یا کمتر از تعداد کرسی‌ها را دارند، به‌عنوان منتخب آن حوزه به مجلس راه پیدا می‌کنند. بعد از کسر تعداد منتخبین منفرد از کل کرسی‌ها، باقیمانده کرسی‌های حوزه انتخابیه بین فهرست‌ها به‌نسبت وزن رأی آنها توزیع می‌شود. وزن رأی هر فهرست از طریق تقسیم مجموع آرای نامزدهای آن فهرست به کل آرای همه فهرست‌ها به دست می‌آید.

نماینده شیراز در مجلس با اشاره به مزایای طرح مذکور،  تصریح کرد: تبدیل فضا از حالت دوقطبی به چندقطبی، حضور همه جریان‌های سیاسی در مجلس متناسب با وزن رأی خود، کاهش درصد آرای غیرمؤثر در انتخابات، افزایش میزان مشارکت در انتخابات، کمک به انتخاب و ماندگاری بیشتر نمایندگان توانمند، خارج شدن انتخابات از حالت صفر و یکی، جلوگیری از حاکمیت اقلیت منسجم بر اکثریت غیرمنسجم از مزیت‌های این طرح است.

با توجه به اینکه هم‌اکنون تنها ۵ حوزه انتخابیه تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز بالای ۴ کرسی در مجلس دارند (۴۹ نماینده از ۲۹۰ نماینده مجلس)، عمده تغییرات اعمال‌شده در قانون انتخابات مجلس در این ۵ شهر خواهد بود، البته اگر تا پیش از انتخابات مجلس دوازدهم در اسفند ۱۴۰۲، طرح افزایش تعداد نمایندگان  تبدیل به قانون شود، احتمالاً حوزه‌های انتخابیه بیشتری مشمول اعمال قانون جدید انتخابات مجلس خواهند شد.

در ادامه توضیحات جعفر قادری به‌عنوان طراح طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس آمده است:

منبع خبرگزاری تسنیم
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

google-site-verification=9RRuEFv-Li5PTVTxCdPX9lrQ-rHy-2Up_l-aU8MA1Ck